واکنش غریب‌آبادی به معیارهای خودساخته گروسی از برنامه هسته ای ایران-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

واکنش غریب‌آبادی به معیارهای خودساخته گروسی از برنامه هسته ای ایران

نماینده ایران در وین با انتشار توییتی به مصاحبه روز گذشته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با یک روزنامه اتریشی واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 11
کد خبر: ۶۲۵۸۴

به گزارش راهبرد معاصر کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، با انتشار توئیتی نوشت که اصطلاحاتی نظیر «گریز» و «کیفیت قابل توجه مواد هسته‌ای» جایگاهی در اسناد حقوقی آژانس ندارند

متن این توییت به شرح زیر می باشد:

ترسیم معیارهای خودساخته مانند «گریز» و «کیفیت قابل توجه مواد هسته ای» برای کشورهایی که تحت نظارت آژانس به غنی سازی اورانیوم می پردازند، غیرمرتبط بوده، ضمن این که در اسناد حقوقی آژانس نیز هیچ جایگاهی ندارد.

بیش از 1300 تن اورانیوم با غنای بالا و 300 تن پلوتونیوم در جهان وجود دارد، و برابر گزارش اجرای پادمان های آژانس در سال 2019 نیز «کیفیت قابل توجه مواد هسته ای» در سطح جهانی افزون بر 216448 بوده است. اگر اینگونه باشد، در جهان بسیار خطرناکی زندگی می کنیم!

آیا مدیرکل گروسی می تواند به ما بگوید که «کیفیت قابل توجه مواد هسته ای» برای پنج کشور ‌دارنده سلاح و همچنین کشورهایی مانند هلند، آلمان، ژاپن، برزیل و آرژانتین چقدر است؟! آیا بهتر نیست فعالیت‌های هسته‌ای تحت پادمان را اینگونه اندازه گیری نکنیم؟!

لازم به توضیح است که مدیرکل آژانس در مصاحبه خود در پاسخ به این سوال که زمان گریز هسته ای برای ایران چه زمانی است و این کشور چقدر با ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد، گفته بود: در آژانس، ما در مورد زمان «گریز هسته‌ای» صحبت نمی کنیم، بلکه به «کیفیت قابل توجه» مواد هسته‌ای که حداقل مقدار لازم اورانیوم غنی شده یا پلوتونیوم مورد‌ نیاز برای ساخت یک بمب است، نگاه می‌کنیم. ایران در حال حاضر «کیفیت قابل توجه» مواد هسته‌ای را ندارد.

تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار